summaryrefslogtreecommitdiffstats
path: root/res/values-mk-rMK/strings.xml
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'res/values-mk-rMK/strings.xml')
-rw-r--r--res/values-mk-rMK/strings.xml30
1 files changed, 28 insertions, 2 deletions
diff --git a/res/values-mk-rMK/strings.xml b/res/values-mk-rMK/strings.xml
index fba8f89..c7cac3f 100644
--- a/res/values-mk-rMK/strings.xml
+++ b/res/values-mk-rMK/strings.xml
@@ -51,7 +51,7 @@
<string name="unknown_apps_dlg_text" product="default" msgid="133213135679009316">"За безбедност, вашиот телефон е подесен да блокира инсталирање апликации добиени од непознати извори."</string>
<string name="unknown_apps_admin_dlg_text" msgid="1189146324736698462">"Вашиот администратор не дозволува инсталација на апликации добиени од непознати извори."</string>
<string name="ok" msgid="3468756155452870475">"Во ред"</string>
- <string name="settings" msgid="6743583734099755409">"Подесувања"</string>
+ <string name="settings" msgid="6743583734099755409">"Поставки"</string>
<string name="allow_source_dlg_title" msgid="7568985073502399415">"Нов извор за апликации"</string>
<string name="allow_source_dlg_text" msgid="3927580956764099076">"<xliff:g id="APP_NAME">%1$s</xliff:g> сака да инсталира други апликации.\n\nДозволи го ова сега и во иднина?"</string>
<string name="manage_applications" msgid="4033876279091996596">"Управувај со апликации"</string>
@@ -75,7 +75,7 @@
<string name="uninstall_failed" msgid="631122574306299512">"Деинсталирањето е неуспешно."</string>
<string name="uninstall_failed_device_policy_manager" msgid="3493789239037852035">"Не може да се деинсталира зашто овој пакет е активен администратор на уред."</string>
<string name="uninstall_failed_device_policy_manager_of_user" msgid="4466062391552204291">"Не може да се деинсталира бидејќи пакетот е активен администратор на уред за корисникот <xliff:g id="USERNAME">%1$s</xliff:g>."</string>
- <string name="uninstall_blocked_profile_owner" msgid="5006234166226562439">"Апликацијата е потребна за вашиот профил <xliff:g id="USERNAME">%1$s</xliff:g> и не може да се деинсталира."</string>
+ <string name="uninstall_blocked_profile_owner" msgid="5397102354360532069">"Оваа апликација е потребна за вашиот работен профил и не може да се деинсталира."</string>
<string name="uninstall_blocked_device_owner" msgid="7074175526413453063">"Апликацијата ја бара администраторот на вашиот уред и не може да се деинсталира."</string>
<string name="manage_device_administrators" msgid="891392489300312370">"Управувај со администратори на уредот"</string>
<string name="uninstall_failed_msg" msgid="8969754702803951175">"<xliff:g id="APP_NAME">%1$s</xliff:g> не може да се деинсталира."</string>
@@ -91,7 +91,33 @@
<string name="grant_dialog_button_deny" msgid="2176510645406614340">"Одбиј"</string>
<string name="current_permission_template" msgid="6378304249516652817">"<xliff:g id="CURRENT_PERMISSION_INDEX">%1$s</xliff:g> од <xliff:g id="PERMISSION_COUNT">%2$s</xliff:g>"</string>
<string name="permission_warning_template" msgid="5209102765005869454">"Дозволете <xliff:g id="APP_NAME">%1$s</xliff:g> да <xliff:g id="ACTION">%2$s</xliff:g>?"</string>
+ <string name="app_permissions_breadcrumb" msgid="3390836200791539264">"Апликации"</string>
<string name="app_permissions" msgid="3146758905824597178">"Дозволи за апликацијата"</string>
<string name="never_ask_again" msgid="3798895821072102967">"Никогаш не прашувај повторно"</string>
<string name="no_permissions" msgid="3210542466245591574">"Нема дозволи"</string>
+ <string name="additional_permissions" msgid="6667573114240111763">"Дополнителни дозволи"</string>
+ <plurals name="additional_permissions_more" formatted="false" msgid="945127158155064388">
+ <item quantity="one">Уште <xliff:g id="COUNT_1">%1$d</xliff:g></item>
+ <item quantity="other">Уште <xliff:g id="COUNT_1">%1$d</xliff:g></item>
+ </plurals>
+ <string name="old_sdk_deny_warning" msgid="3872277112584842615">"Оваа апликација е дизајнирана за постара верзија на Android. Одбивањето на дозволата може да предизвика веќе да не функционира како што треба."</string>
+ <string name="default_permission_description" msgid="4992892207044156668">"изврши непознато дејство"</string>
+ <string name="app_permissions_group_summary" msgid="4787239772223699263">"Дозволени се <xliff:g id="COUNT_0">%1$d</xliff:g> од <xliff:g id="COUNT_1">%2$d</xliff:g> апликации"</string>
+ <string name="menu_show_system" msgid="6773743421743728921">"Прикажи систем"</string>
+ <string name="menu_hide_system" msgid="7595471742649432977">"Сокриј систем"</string>
+ <string name="permission_title" msgid="6495415273398916381">"<xliff:g id="PERMISSION">%1$s</xliff:g> дозволи"</string>
+ <string name="no_apps" msgid="1965493419005012569">"Нема апликации"</string>
+ <string name="location_settings" msgid="1774875730854491297">"Поставки за локација"</string>
+ <string name="location_warning" msgid="8778701356292735971">"<xliff:g id="APP_NAME">%1$s</xliff:g> е давател на услуги според локација за овој уред. Пристапот до локацијата може да се смени од Поставките за локација."</string>
+ <string name="system_warning" msgid="7103819124542305179">"Ако ја одбиете оваа дозвола, основните функции на вашиот уред можеби веќе нема да функционираат како што треба."</string>
+ <string name="permission_summary_enforced_by_policy" msgid="3418617316188986205">"Наложено од политиката"</string>
+ <string name="loading" msgid="7811651799620593731">"Се вчитува..."</string>
+ <string name="all_permissions" msgid="5156669007784613042">"Сите дозволи"</string>
+ <string name="other_permissions" msgid="2016192512386091933">"Други можности на апликацијата"</string>
+ <string name="permission_request_title" msgid="1204446718549121199">"Барање дозвола"</string>
+ <string name="screen_overlay_title" msgid="3021729846864038529">"Откривме преклопување на екранот"</string>
+ <string name="screen_overlay_message" msgid="2141944461571677331">"За да ја измените оваа поставка за дозвола, прво мора да го исклучите преклопувањето на екранот од Поставки &gt; Апликации"</string>
+ <string name="screen_overlay_button" msgid="4344544843349937743">"Отвори поставки"</string>
+ <string name="wear_not_allowed_dlg_title" msgid="8104666773577525713">"Android Wear"</string>
+ <string name="wear_not_allowed_dlg_text" msgid="1618381127237173068">"Дејствата инсталирај/деинсталирај не се поддржани на Wear."</string>
</resources>